//DANCING PANDA.


Bonjour!

Hello im Liana.thanx for coming to my official blog.i just bloging when i have an idea.i just to lazy to post sumthing because i dont have any idea.errghh -.- click FOLLOW button please :)
Find Me :
Facebook | Twitter
My ChurpChurp
Travel this

Story About Links Goodies


Message
Leave ur link in my Chat Box please :)
kalau nak coment post saya.coment di sini .masheh :)
wanna exchange ur link?tell me n follow me first :)


Sweetsour


Credits Section
Skin By LetthaKyra
Background APK
Best view in Google Chrome only.
Transparent Header Mgunakan GIMP
Wednesday, January 11, 2012 | 5:10 AM | 0 panda
ello yoo! sihatkah anda sume ? haha . aceceh .. ari ni nak ajar care nak transparentan header guna GIMP . kpade yg dh terer , bleh la leave blog ni cpat2 . huhu . ni nak aja yg kat x tau je.. ^_^V

sblum tu kalo korang x de GIMP , korang leh klik sini tok tutorial care nak download GIMP .

ikot gambar n tgok btol2 . hehe

klik OPEN n plih gambar or header yg korang nak transparentkan


klik situ


klik situ , n situ


klik kat tempat yg korang nak transparentkan then tkan Delete
n die akan jadi seperti ini


klik situ


klik situ , situ , n situ


klik situ n situ (pastikan ia di tandakan sebegitu ya !)

u know what? dh siap! tara! haha.. skarang korang leh gune



Older Post | Newer Post